Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Septembrie 2018
Vizualizari: 666
Comentează add

Documentul asigură continuitatea de finanţare în sănătate sau agricultură. Au fost alocate fonduri ptr salarii, pensii şi alte drepturi de asistenţă socială.

OUG privind rectificarea bugetului ptr 2018 publicată în Monitorul Oficial

radiojurnal

 

Ordonanţa de urgenţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2018 a fost publicată în Monitorul Oficial.

Reamintim că documentul a fost adoptat miercuri, în şedinţă de Guvern, fără a mai aştepta punctul de vedere al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Documentul asigură continuitate în finanţarea unor domenii importante, precum sănătatea sau agricultura, preciza premierul Viorica Dăncilă.

De altfel, vor fi luate măsuri concrete pentru derularea investiţiilor, acodarea subvenţiilor la timp pentru agricultori, dar şi pentru despăgubirea fermierilor ale căror animale au fost afectate de pesta porcină africană.

Totodată, au fost alocate fonduri pentru asigurarea cu prioritate a cheltuielilor cu plata salariilor, pensiilor şi altor drepturi de asistenţă socială.

S-a urmărit şi susţinerea proiectelor de investiţii aflate în derulare, fiind asiguraţi banii necesari până la finalul acestui an.  

Reprezentanţii guvernului au amintit că rectificarea este pozitivă, se bazează pe acelaşi nivel de creştere economică de 5,5 % şi se încadrează în deficitul bugetar de maxim 3% din Produsul Intern Brut, asumat cu instituţiile financiare europene. 


Etichete ougmonitorul oficialbugetpib

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live