Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

23 Mai 2017
Vizualizari: 779
Comentează add

Postul de manager al unui spital nu va putea fi ocupat de o persoană care are funcţie de conducere într-un partid, dar poate fi deţinut de cineva care este simplu membru de partid.

OUG privind managerii de spitale, adoptată cu amendamete

angela-matei

Foto: facebook.com/Parlamentul-Romaniei-Camera-Deputatilor.

Postul de manager al unui spital nu va putea fi ocupat de o persoană care are funcţie de conducere într-un partid, dar poate fi deţinut de cineva care este simplu membru al unei formaţiuni politice, potrivit votului dat astăzi de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Deputaţii au aprobat astfel, cu amendamente, ordonanţa de urgenţă privind managerii de spitale, adoptată anul trecut de guvernul Cioloş.

Preşedintele Comisiei pentru sănătate, deputatul PSD Florin Buicu, a explicat că textul iniţial era neconstituţional în condiţiile în care legea fundamentală prevede dreptul oricărei persoane de a face politică.

Şi UDMR a sprijinit modificările aduse ordonanţei, în timp ce PNL, USR şi PMP au susţinut forma iniţială a actului normativ.

În plus, liberalii au anunţat că vor contesta proiectul la Curtea Constituţională.


Etichete OUG privind managerii de spitaleCamera Deputaţilorpreşedintele Comisiei pentru sănătatedeputatul PSD Florin Buicu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live