Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Februarie 2018
Vizualizari: 598
Comentează add

Şi pentru mame au fost luate măsuri tranzitorii, astfel că, până la 1 octombrie, acestea vor încasa pentru creşterea copilului bani la fel ca anul trecut.

OUG privind concediile medicale

radiojurnal

   

Ordonanţa de urgenţă privind concediile medicale a fost aprobată de Guvern. Actul normativ rezolvă problema până la 1 iulie.

Şi pentru mame au fost luate măsuri tranzitorii, astfel că, până la 1 octombrie, acestea vor încasa pentru creşterea copilului bani la fel ca anul trecut.

Ordonanţa de urgenţă, adoptată de Guvern, stabileşte ca persoanele care beneficiază de concediu medical pentru sarcină şi lehuzie, pentru îngrijirea copilului bolnav şi risc maternal, vor beneficia în continuare de aceeaşi bani ca anul trecut.

Mamele vor beneficia de această sumă până la 1 octombrie - a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Nelu Barbu: În debutul şedinţei de guvern, doamna premier a rugat Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, şi Ministerul Justiţiei, să găsească o soluţie cât se poate de repede, pentru prorogarea termenelor iniţial prevăzute în ceea ce priveşte mamele.

Ei bine, în şedinţa de guvern s-a luat decizia ca pentru mame să fie aceste măsuri tranzitorii până la 1 octombrie 2018, iar pentru celelalte categorii de persoane asigurate care se alfă în concediu medical până la data de 1 iulie 2018.

Guvernul a mai aprobat astăzi şi un proiect de lege care să întărească atribuţiile poliţistului.

Printre prevederile legii se propune triplarea amenzii în cazul în care un cetăţean refuză să se legitimeze, o persoană poate să fie într-o secţie de poliţie între 8 şi maximum 12 ore, pentru a se stabili indentitatea ei, iar cetăţenii au dreptul să cunoască motivele pentru care sunt legitimaţi.


Etichete concediu medicalOUGguvernconcediu medical pentru sarcinăamenzi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live