Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

29 Octombrie 2020
Vizualizari: 327
Comentează add

OUG pentru suplimentarea numărului de medici în timpul pandemiei

andrei-serban

 Foto: gov.ro.

Guvernul a adoptat ieri ordonanța de urgență menită să asigure necesarul de medici pe durata pandemiei cu noul coronavirus.

Documentul prevede posibilitatea angajării unui număr de medici fără concurs pentru o perioadă de șase luni și apoi încadrarea lor pe perioadă nedeterminată în unități sanitare din sistemul public.

Mai multe informații are redactorul nostru Andrei Șerban.

Reporter: Ordonanță de urgență permite angajarea fără concurs a 200 de medici care au luat examenul de specialitate și care vor finaliza rezidențiatul.
 
La început,  medicii vor fi angajați pe o perioadă determinată de șase luni, apoi vor ocupa posturi fără concurs acolo unde sunt locuri libere.
 
Specialitățile unde se vor duce medicii sunt: terapie intensivă, urgenţă, pneumologie, infecțioase, epidemiologie și radiologie.
 
Guvernul a mai adoptat și o hotărâre prin care acordă ajutoare de urgență pentru 88 de familii și persoane singure din 17 județe și din București, afectate de inundații, accidente și care suferă de boli grave.
 
O altă hotărâre adoptată ieri de guvern stabilește condițiile în care vor fi achiziționate, transportate și distribuite materialele de protecție sanitară pe 6 decembrie, în ziua alegerilor parlamentare.
 
(PH)
 

Etichete medicipandemieguvern(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live