Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Ianuarie 2019
Vizualizari: 541
Comentează add

Anunţ făcut de ministrul justiţiei, Tudorel Toader

OUG pentru persoanele condamnate de completuri nelegal constituite

radiojurnal

 

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat aseară că a redactat un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru a da posibilitatea persoanelor condamnate de completuri nelegal constituite şi care nu mai sunt în termen să poată depune contestaţii în anulare.

Într-o intervenţie la un post de televiziune, şeful Justiţiei a spus că pregăteşte şi o ordonanţă de urgenţă în legătură cu protocoalele încheiate cu SRI, dar a precizat că aşteaptă motivarea CCR. El a amintit de asemenea că astăzi, se va întâlni cu premierul Viorica Dancilă pentru a discuta despre măsurile care ar putea fi luate în urma unei noi evaluări făcute de Administraţia Penitenciarelor în ceea ce priveşte efectele legii recursului compensatoriu. 

Într-o primă reacţie, Uniunea Salvaţi România scrie pe pagina sa de socializare că proiectul de ordonanţă de urgenţă anunţat de Tudorel Toader, îl "scapă" pe liderul PSD, Liviu Dragnea, de condamnarea în dosarul Referendumul, dar şi pe,  "toţi corupţii condamnaţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în ultimii cinci ani".

Şi deputatul PMP, Marius Paşcan, a reacţionat pe Facebook şi a scris că demersul reprezintă un act normativ pentru „amnistie şi graţiere mascate”.


Etichete Tudorel ToaderOUGanulareCCRUniunea Salvaţi Româniadosarul ReferendumulÎnalta Curte de Casaţie şi JustiţieMarius Pascanamnistiegratiere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live