Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

22 Ianuarie 2019
Vizualizari: 542
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a spus şi că PSD guvernează prost, iar acest lucru se reflectă şi în cursul de schimb.

"OUG pentru amnistie e neconstituţională", consideră preşedintele Iohannis

oana-bala

 Preşedintele Româniai, Klaus Iohannis.        Foto: Arhivă/ presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că este cras neconstituţională ordonanţa de urgenţă anunţată de ministrul Justiţiei prin care cei condamnaţi să poată depune contestaţii în anulare.

El a mai spus şi că PSD guvernează prost, iar acest lucru se reflectă şi în cursul de schimb. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că documentele trimise de către premierul Viorica Dăncilă care vizează numirea Liei Olguţa Vasilescu la conducerea Ministerului Dezvoltării şi a lui Mircea Drăghici, ca ministru al transporturilor, se află în analiza departamentului de specialitate al Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului a precizat că, imediat ce va reveni în ţară, va discuta despre aceste documente şi va da un răspuns într-un timp rezonabil. Pe de altă parte, preşedintele României a calificat drept neconstituţională ordonanţa de urgenţă anunţată de către ministrul Justiţiei prin care cei ce au fost condamnaţi de către completuri de judecată nelegal constituite ar putea dispune de recurs în anulare.

"După părerea mea, dacă doreşte să facă ceea ce a comunicat cât de cât public, chestiunea este cras neconstituţională. Există câteva principii care sunt repectate de toată lumea, la noi sunt ancorate în Constituţie şi unul dintre aceste principii pe care se bazează, de fapt, toată construcţia statului şi toată costrucţia statului de drept este că o lege acţionează numai pentru viitor, deci legea nu poate să acţioneze retroactiv. Vă imaginaţi dacă o lege ar putea să se aplice pentru trecut, atunci fiecare guvern ar veni şi ar schimba întreg trecutul statului şi atunci ar dispărea orice urmă de stabilitate, de predictibilitat", a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis.

Şeful statului a adăugat că aceasta este încă o încercare a PSD de a căuta soluţii pentru politicienii social-democraţi cu probleme penale.


Etichete klaus iohannispreşedinteamnistieAachen,Germania,Lia Olguţa VasilescuMircea Drăghici,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live