Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

5 Aprilie 2021
Vizualizari: 833
Comentează add

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care exclude de la licitaţiile publice companiile din China a fost publicată în Monitorul Oficial.

OUG care exclude companiile din China de la licitațiile publice, în MO

alex-lancuzov

Foto: gov.ro.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care exclude de la viitoarele licitaţii Companiile din China a fost publicată în Monitorul Oficial. Astfel, la procedurile de achiziţii publice vor avea posibilitatea să participe DOAR companiile din Statele Membre ale Uniunii Europene sau din Spaţiul Economic European, ţări terţe care au ratificat Acordul privind Achiziţiile Publice ale Organizaţiei Mondiale a Comerţului sau alte ţări terţe care se află în proces de aderare la Uniunea Europeană.

Potrivit actului normativ, Guvernul transpune o directivă Europeană ( Directiva 24 pe 2014) privind achiziţiile publice iar în termen de 30 de zile, prin ordin comun al Ministrului Economiei şi al Preşedintelui ANAP ( Agenţia Naţională de Achiziţii Publice) se aprobă lista ţărilor care pot participa la licitaţii.

De exemplu în domeniul infrastructurii de transport, Companii din China participă la licitaţii de miliarde de euro pe fonduri europene pe care le şi contestă. Este vorba despre Autostrada A 1 Sibiu- Piteşti, Drumul expres Craiova - Piteşti sau achiziţia a 60 de trenuri electrice noi.

Autorităţile au explicat necesitatea modificării legii achiziţilor publice prin concurenţa neloială a firmelor din China şi calitatea îndoielnică a lucrărilor.


Etichete ougguvernchinalicitatiimonitorul oficial(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live