Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Miercuri, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Februarie 2019
Vizualizari: 661
Comentează add

Operatorii din energie au speranţe că guvernul va renunţa la taxa suplimentară de 2 la sută prevăzută în Ordonanţa de Urgenţă 114.

OUG 114 ar putea fi modificată

radiojurnal

 

Operatorii din energie au speranţe că guvernul va renunţa la taxa suplimentară de 2 la sută prevăzută în Ordonanţa de Urgenţă 114, după întâlnirea cu preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Preşedintele Centrului Român al Energiei, Corneliu Bodea, a spus joi, 14 februarie, că executivul a dat semne că s-ar putea răzgândi şi în privinţa altor prevederi din ordonaţă cu impact asupra acestui sector de activitate.

"În urma unor discuţii cu premierul Dăncilă se ia în considerare eliminarea acestei contribuţii. A doua direcţie de impact se referă la reglementarea preţului contractelor în piaţa de energie electrică, a treia la plafonarea preţului la gaz, şi a patra la efectele despre care se vorbeşte destul de puţin, efectul unei prevederi destinată sectorului construcţiilor, inclusiv construcţiile în zona reţelelor, care stabileşte un salariu minim pe acest sector de 3.000 de lei", a declarat Corneliu Bodea. 

Companiile din energie au un susţinător în preşedintele Senatului, care consideră şi el că taxa de 2 la sută afectează grav posibilităţile de dezvoltare şi de performanţă în domeniu.

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, spunea miercuri, 13 februarie, că a discutat cu premierul pe această temă şi cel mai probabil taxa va fi eliminată.


Etichete Călin Popescu-TăriceanuCorneliu Bodeaenergieordonanţăimpozitarefiscalitate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live