Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

13 Octombrie 2021
Vizualizari: 166
Comentează add

În plin sezon al murăturilor inspectorii de la Protecția Consumatorilor au descoperit oţet falsificat în mai multe hipermarketuri din zona București - Ilfov.

„Oţet falsificat” în mai multe hipermarketuri

-

Foto> Agerpres/Xinhua.

În plin sezon al murăturilor inspectorii de la Protecția Consumatorilor au descoperit oţet falsificat în mai multe hipermarketuri din zona București - Ilfov. Analizele de laborator au arătat că oțetul de mere, vișine sau vin aflat la vânzare în magazinele Penny, Carrefour, Kaufland, Auchan şi Cora era obținut dintr-o materie primă diferită de cea declarată în denumirea produsului.

Ulterior, reprezentanții ANPC au explicat că probele analizate conțineau fie acid acetic diluat cu apă și adăugat colorant, fie acid acetic adăugat pentru corecție, ceea ce legislația interzice. În urma controalelor oamenii legii au oprit de la vânzare 11.500 de litri de oțet și au dat amenzi în valoare totală de 20.000 de lei. De asemenea, celelalte loturi de produse de același tip au fost oprite temporar de la comercializare, deoarece și în cazul lor există suspiciunea de neconformitate.


Etichete (ii)otetfalsificat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live