Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ALTERNATIVE Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mircea Dascaliuc, Radio Chişinău

28 August 2014
Vizualizari: 1101
Comentează add

Reprezentanţii OSCE se află în Republica Moldova în încercarea de a convinge partea transnistreană să participe la următoarea rundă de negocieri în formatul 5+2.

OSCE încearcă să convingă Transnistria să participe la negocieri

mircea-dascaliuc-radio-chisinau

Reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Radojko Bogojevic, se află în Republica Moldova în încercarea de a convinge partea transnistreană să participe la următoarea rundă de negocieri în formatul 5+2.

La întrevederea cu negociatorul din partea Republicii Moldova, Eugen Carpov, au fost trecute în revistă  situaţia actuală în cadrul procesului de reglementare, agenda viitoarei runde, precum şi aspecte ale dialogului dintre Chişinău şi Tiraspol.

Radojko Bogojevic a declarat că ambasadorii Rusiei şi Ucrainei au confirmat deja participarea lor la noua rundă de negocieri care este programată pentru 11 şi 12 septembrie, la Viena.

Ambasadorul Radojko Bogojevic este încrezător că va putea convinge partea nistreană să participe la negocierile de la Viena.

"Merg mâine la Tiraspol şi sper că voi confirma participarea. Fără ei, aceste negocieri nu au sens. Negocierile 5+2 sunt în interesul tuturor şi sper că ei vor înţelege aceasta", spune Radojko Bogojevic.

Compromisuri "prin dialog"

La conferinţa de presă comună Eugen Carpov a declarat că dialogul este extrem de important pentru atingerea unor compromisuri şi a precizat.

"Subiectele date prezintă interes pentru una dintre părţile din negocieri. Ele trebuie discutate.

"Blocarea sau amânarea rundelor de negocieri este doar tărăgănarea indentificării soluţiilor", spune Eugen Carpov.

La începutul săptămânii, negociatorul din partea nistreană, Nina Ştanski, a declarat în urma unei întrevederi cu Eugen Carpov că  negocierile de la Viena ar putea să nu aibă loc din cauza dosarelor deschise de către autorităţile de la Chişinău - spun responsabilii de la Tiraspol.


Etichete TransnistriaOSCERadojko BogojevicEugen Carpov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live