Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NUMAI MUZICA Marţi, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

23 Ianuarie 2018
Vizualizari: 429
Comentează add

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a avertizat asupra riscului escaladării conflictului armat în estul Ucrainei.

OSCE avertizează asupra riscului escaladării conflictului din Ucraina

radu-dobritoiu

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a avertizat marţi asupra riscului escaladării conflictului armat în estul Ucrainei.

"Peste tot observăm că părţile se pregătesc sa continue conflictul sau chiar să-l escaladeze", a declarat prin legătură video Alexander Hug, adjunctul şefului misiunii speciale a OSCE de monitorizare pentru Ucraina, citat de Agerpres.

În ultimele zile, membrii misiunii OSCE au observat cum părţile aflate în conflict în estul Ucrainei sapă noi tranşee, amplasează noi mine şi îşi întăresc prezenţa militară, a mai spus Hug.

"În loc să retragă armele şi să demineze, se pare că părţile fac de fapt contrariul", a notat el.

Eşecul părţilor de a respecta încetarea focului anunţată a provocat victime civile în ultima săptămână, a afirmat Hug, adăugând că o persoană a fost ucisă şi o alta rănită când un autobuz civil care traversa linia de contact a fost lovit de focuri de armă de calibru redus.

Conflictul dintre trupele guvernamentale şi insurgenţii proindependenţă în estul Ucrainei a început în aprilie 2014 şi a ucis până acum peste 10.000 de persoane.

La 20 decembrie 2017, Grupul Trilateral de Contact pentru soluţionarea crizei în Ucraina a ajuns la un acord privind încetarea focului, începând cu 23 decembrie, pentru ca civilii să poată celebra sărbătorile de iarnă.

Peste 30 de runde anterioare de încercări de armistiţiu au eşuat, cele doua părţi acuzându-se reciproc de încălcarea încetării focului.


Etichete Conflict UcrainaOSCE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live