Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 06 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

19 Martie 2018
Vizualizari: 488
Comentează add

OSCE apreciază că alegerile prezidenţiale din Rusia au fost corecte, dar marcate de lipsa unei competiţii reale şi de presiunile asupra vocilor critice.

OSCE: Alegerile prezidenţiale din Rusia - corecte, dar nu și libere

alexandru-beleavski

Alegerile prezidenţiale din Rusia au fost bine organizate, dar s-au caracterizat prin restricţii impuse libertăţilor fundamentale şi absenţa unei competiţii reale - se arată în raportul preliminar al misiunii de observatori OSCE, prezentat cu puţin timp în urmă la Moscova.

Raportul subliniază că alegerile s-au desfăşurat într-un mediu supracontrolat şi au fost marcate de presiuni la adresa vocilor critice.

Între aspectele negative, sunt menţionate refuzul de a înregistra şase candidaţi, între care şi liderul de opoziţie, Alexei Navalny, cât şi acoperirea in extenso în mass media a activităţii lui Putin.

Aceasta, alături de refuzul lui Putin de a participa la dezbaterile televizate, i-a plasat pe ceilalţi candidaţi în condiţie de inegalitate, chiar dacă televiziunile au acordat dezbaterilor timpii de antenă legali.

Alegerea, fără o competiţie legală, nu este o alegere rea - a afirmat şeful Delegaţiei de observatori OSCE, Michael Georg Link. El a recunoscut însă modul profesionist şi eficient în care Comisia Electorală Centrală a administrat aspectele juridice şi tehnice ale scrutinului.

Marietta Tidei, şefa Delegaţiei Adunării parlamentare a OSCE, a subliniat că deşi candidaţii au putut să îşi desfăşoare liber campania, în ultimele săptămâni, această posibilitate trebuie să existe şi în afara perioadei electorale, cât şi la nivelul întregii societăţi.


Etichete alegerirusiavladimir putin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live