Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Gladin

25 Iunie 2009
Vizualizari: 1804
Comentează add

Mai multe filme se vor bucura de lumina reflectoarelor la cea de-a 82-a ediţie a galei Oscar, programatã pe 2 februarie 2010.

Oscarurile revin la gloria de alta data

vlad-gladin

În încercarea de a permite mai multor filme sã se bucure de lumina reflectoarelor, Academia de film americanã a anunţat, o schimbare a regulamentului oficial, potrivit cãreia categoria "cel mai bun film" va include, începând din 2010, zece nominalizãri.

Sid Ganis, presedintele Academiei de film americane, a descris aceastã decizie drept "o întoarcere spre trecut". La conferinta de presa Sid Ganis a fost flancat de 10 productii nominalizate la categoria "cel mai bun film" în 1939, editia consideratã, din punct de vedere calitativ, drept cea mai bunã din istoria Oscarurilor. În acel an, printre filmele nominalizate s-au numãrat western-uri precum "Diligenţa/ Stagecoach", comedii sofisticate - "Ninotchka", melodrame - "Victoria Întunericului/ Dark Victory", filme clasice - "Domnul Smith merge la Washington", "Vrãjitorul din Oz" şi, desigur, câştigãtorul acelei ediţii, "Pe aripile vântului".


      Academia de film americanã nu a mai nominalizat zece pelicule în aceastã categorie din 1943, iar ideea de a reveni la aceastã procedurã a fost acceptata în unanimitate. Un alt aspect intens discutat intens discutat de catre membrii cu drept de vot ai Academiei de film americane il reprezintă împãrţirea celor zece pelicule nominalizate în cinci drame şi cinci comedii, dupã modelul galei Globurilor de Aur.


      Sid Ganis, aflat la sfârşitul celor 4 mandate consecutive de preşedintele al Academiei de film americane, a subliniat cã, prin includerea a zece pelicule în aceastã categorie, "nu se va produce o diminuare a substanţei" acestui premiu, avanând in vedere că în fiecare an, aproximativ 300 de filme sunt eligibile, iar în 2008, numãrul filmelor calificate pentru aceastã categorie a fost de 281.

 A 82-a ediţie a galei premiilor Oscar va avea loc pe 7 martie 2010.
 


Etichete Oscar 2010cel mai bun film10 nominalizări

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live