Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

28 Mai 2015
Vizualizari: 971
Comentează add

Aproape 200 de mineri de la Lonea, Vulcani şi Lupeni protestează de ieri faţă de închiderea minelor viabile, din cauza problemelor de la Complexul Energetic Hunedoara.

Ortacii din Valea Jiului se tem de pierderea locului de muncă

ilie-pintea

Foto: Ilie Pintea

În Valea Jiului, trei lideri sindicali ai minerilor se află în continuare în greva foamei, iar câteva sute de angajaţi ai Complexului Energetic Hunedoara au protestat şi ieri, îngrijoraţi de perspectiva pierderii locurilor de muncă.

Ministrul energiei Andrei Gerea se află de aseară la Petroşani, iar în această dimineaţa aceasta are prevăzute discuţii cu protestatarii şi cu Administraţia.

Aproape 200 de mineri de la Lonea, Vulcani şi Lupeni protestează de ieri faţă de închiderea minelor viabile, care se va produce în scurt timp, dacă guvernul nu ia măsuri ferme pentru a sprijini Complexul Energetic Hunedoara.

"Astăzi nu sunteţi aici nici pentru tichetele de masă, nici pentru creşteri salariale, sunteţi pentru siguranţa locului de muncă şi sunteţi împotriva unei decizii a guvernului care nu face decât să ne ducă către 2018, an în care minele să fie cu capacul pus", le-a spus protestatarilor preşedintele Sindicatului Muntele, Petre Nica.

Minerii acuză şi lipsa materialelor de strictă necesitate din subteran, pe care şi le cumpără din banii lor pentru a nu îşi pune viaţa în pericol.

Directorul Complexului Energetic Hunedoara, Constantin Jujan, spunea că acest fapt se datorează lipsei de lichidităţi şi lipsei de investiţiilor în ultimii ani.

"Nu s-au făcut investiţii de multă vreme în minerit. Astăzi este o situaţie de supravieţuire, să spunem aşa. E foarte greu de rezistat", a apreciat Constantin Jujan.

Ministrul energiei se întâlneşte în această dimineaţă cu minerii, care nu vor să înceteze protestul până când nu vor primi garanţii ferme cu privire la continuarea activităţii Complexului Energetic Hunedoara.

Între timp, Guvernul a aprobat ieri un ajutor de stat pentru Complexul Energetic Hunedoara în valoarea de aproape 38 de milioane de euro.

Premierul Victor Ponta a declarat că trebuie găsită o soluţie pentru salvarea Complexului şi pentru a face restructurările necesare. 


Etichete ştiri vestHunedoaraPetroşaniministrul energiei Andrei GereaComplexul Energetic Hunedoaraminerii din Valea JiuluiPetre Nicapreședintele Sindicatului Munteleînchiderea minelor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live