Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Septembrie 2021
Vizualizari: 262
Comentează add

Nemulţumirile sunt legate de creşterea semnificativă a preţului la gaze, energie electrică şi la celelalte produse de consum.

Orşova-protest organizat de Cartel Alfa faţă de degradarea calităţii vieţii

radiojurnal

  Foto: Arhivă

La Orşova a avut loc, în această seară, un protest organizat de confederaţia sindicală Cartel Alfa, faţă de degradarea calităţii vieţii în România. Reprezentanţii acesteia i-au informat, totodată, pe cetăţeni cu privire la calendarul manifestaţiilor programate în această toamnă, în întreaga ţară.

Nemulţumirile sunt legate de creşterea semnificativă a preţului la gaze, energie electrică şi la celelalte produse de consum, lipsa protecţiei sociale, în contextul îngheţării veniturilor românilor. La acestea se adaugă şi revendicări vizând majorarea salariului minim pe economie sau a pensiilor, a declarat Mihai Bărbulescu, preşedintele Cartel Alfa Mehedinţi:


Mihai Bărbulescu: Peste 2 milioane de oameni sunt plasaţi din punct de vedere salarial în această anvelopă de plată în urma muncii pe care o prestează. Ori cu 1300 de lei nu se poate trăi în România. Asta trebuie să înţeleagă guvernanţii ţării noastre. Salariul pentru a acorda în conformitate cu cerinţele constituţionale un trai decent pentru o persoană se ridică la 2.350 de lei net, pe care trebuie să îi asigurăm tuturor celor care muncesc.
Reporter: Pe 22 septembrie va avea loc un marş la Drobeta-Turnu Severin, în timp ce pe 7 octombrie se va desfăşura un miting de amploare în Capitală, la sediul Guvernului.


A consemnat corespondentul RRA, Mihai Bădescu.


Etichete orșovaprotestcartel alfa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live