Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Mai 2022
Vizualizari: 413
Comentează add

Locuitorii orașului Herson, din sudul Ucrainei, care a fost ocupat de trupele ruse, au ridicat drapelul ucrainean pe clădiri din localitate.

Organism special rus pentru reconstrucția "teritoriilor eliberate”

florin-lepadatu

  Foto: Ilie Pintea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Locuitorii orașului Herson, din sudul Ucrainei, care a fost ocupat de trupele ruse la începutul acestei luni, au ridicat drapelul ucrainean pe clădirii din localitate.

O fotografie cu drapelul fluturând deasupra gării și mesajul "Herson a fost, este și va fi parte din Ucraina" au fost publicate pe contul de Telegram al Companiei ucrainene de stat de căi ferate.

Nu este pentru prima dată când locuitorii acestui oraș îi sfidează pe ocupanții ruși.

Ei au protestat de foarte multe ori în stradă.

Noul guvernator al regiunii Herson, numit de Moscova, afirmă că regiunea va fi în curând integrată pe deplin în Rusia.

De altfel, autoritățile ruse susțin că intenționează să refacă infrastructură din regiunile ucrainene Herson și Zaporojie, pe care le-au ocupat.


Reporter: Alexandr Beleavschi - ”Guvernul rus a înființat un organism special pentru reconstrucția "teritoriilor eliberate din Ucraina și Donbas", a anunțat vicepremierul Marat Khusnullin, menționând că din el fac parte reprezentanții tuturoir instituțiilor interesate. Specialiștii ruși, a afirmat acesta, se află deja la fața locului pentru a evalua lucrărilor de construcții necesare. Marat Khusnullin a declarat că, în primul rând, vor fi refăcute toate drumurile și locuințele distruse. Un al doilea set de măsuri vizează reconstrucția economiei, scop în care au fost pregătite măsuri pentru relansarea activităților economice și organizarea sistemului financiar. Calendarul acestor lucrări acoperă perioada până la sfârșitul anului, a precizat vicepremierul rus. Luna aceasta, Rusia a început integrarea acestor teritorii în zona rublei, care circulă de mai mulți ani în Donbas, și conectarea lor la rețelele rusești de telefonie mobilă și internet. Regiunile Herson și Zaporojie au fost vizitate luna aceasta de mai mulți înalți oficiali de la Moscova, care au declarat că Rusia nu va părăsi aceste terorii. Kremlinul nu a luat până în prezent nicio decizie în acest sens. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Putin, Dmitri Peskov, a declarat azi că viitorul regiunilor ucrainene aflate sub controlul Rusiei va fi decis în funcție de voința locuitorilor acestora.”


Etichete ucrainarazboi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live