Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

14 Noiembrie 2018
Vizualizari: 502
Comentează add

Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de primă-cameră sesizată, ordonanţele de urgenţe prin care se înfiinţează Secţia specială pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Ordonanţe adoptate de deputaţi

iulia-gherman

Parlament. Foto: Agerpres.

Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de primă-cameră sesizată, ordonanţele de urgenţe prin care se înfiinţează Secţia specială pentru investigarea infracţiunilor din justiţie şi prin care sunt modificate legile justiţiei.

Documentele legislative vor fi trimise Senatului, care este for decizional.

Deputaţii au adoptat astăzi şi proiectul de lege prin care se desecretizează protocoalele dintre SRI şi alte instituţii ale statului, dar şi cel care vizează executarea pedepselor la domiciliu. 

Camera Deputaţilor a aprobat astăzi şi proiectul de lege care vizează desecretizarea protocoalelor încheiate între SRI şi instituţii ale statului cu atribuţii în justiţie.

Noile reglementări permit persoanelor care se consideră prejudiciate de efectele documentului să apeleze la instanţe pentru a cere revizuirea sentinţelor.

A fost adoptată şi legea de executare a pedepselor la domiliciu de care beneficiază persoanele condamnate la maximum un an de închisoare, cu excepţia celor care au comis act de violenţă.

Pentru ambele documente legislative Camera Deputaţilor a fost for decizional.

Şi pentru aceste legi opoziţia a precizat că va face contestaţii la CCR.


Etichete Ordonanţe adoptate de deputaţicamera deputatilorsectia speciala pentru investigarea infractiunilor din justitiesripedepse la domiciliu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live