Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 14 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Decembrie 2017
Vizualizari: 355
Comentează add

Guvernul a adoptat această decizie pentru a contracara criza de imunoglobulină

Ordonanţă pentru suspendarea taxei de clawback pentru produsele din plasmă

radiojurnal

 

Guvernul va adopta, săptămâna viitoare, o ordonanţă de urgenţă prin care se va propune suspendarea pe timp limitat a taxei de clawback pentru produsele din plasmă, pe fondul crizei de imunoglobulină.

Decizia a fost luată, astăzi, în urma discuţiilor dintre premierul Mihai Tudose, ministrul sănătăţii, Florian Bodog, şi reprezentanţii CNAS, ai Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi distribuitorilor de imunoglobulină din România.

Medicul Alexis Cochino, de la Institutul pentru Sănătatea Mamei şi a Copilului din Bucureşti, spune că unul dintre distribuitori va aduce chiar din această lună un număr de  900 de flacoane. 

Alexis Cochino: "Cantitatea ar trebui să acopere, probabil, necesarul pe cel puţin o lună, pe imunodeficienţe şi urgenţe majore, urmând ca din ianuarie să fie aduse încă 2.000 de flacoane, de acelaşi distribuitor.

Din februarie-martie, să mai intre încă un distribuitor, din iunie, încă doi, cu produsele lor. De asemenea, înţeleg că s-a introdus în legislaţie imunoglobulina /subcutanată/, care creşte şi mai mult şansa la o viaţă normală pentru aceşti pacienţi, pentru că nu mai trebuie să vină la spital, să stea în frig, pe drumuri, între infecţii şi aşa mai departe. Deci, veştile sunt bune, dacă aceste angajamente vor fi respectate."


Etichete Guvernulordonanţă de urgenţăimunoglobulinăMihai TudoseFlorian BodogCNASAgenţia Naţională a Medicamentului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live