Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Martie 2020
Vizualizari: 1226
Comentează add

Cei care nu respectă izolarea la domiciliu sau carantina vor suporta toate costurile.Prețurile la utilități și carburanți se plafonează.Amenda pt nerespectarea ordonanțelor crește.

Ordonanța Militară 4, stabilește noi obligații ptr starea de urgență

radiojurnal

  Arhivă foto.

Cu puțin timp în urmă au fost anunțate noi măsuri pentru populație pe fondul pandemiei de coronavirus, cuprinse în Ordonanța Militară numărul 4, adoptată în această seară. 

Ministrul de interne, Marcel Vela, a anunțat că persoanele cu vârsta peste 45 de ani vor putea să iasă din casă pe tot parcursul zilei pentru probleme medicale. 

Marcel Vela: Am clarificat cu privire la circulația persoanelor cu vârstă de peste 65 de ani, un interval orar în care pot să își rezolve și probleme de natură medicală, precum ar fi tratamente oncologice. Am permis deplasarea în afara locuinței sau a gospodăriei și în intervalul orar 20-21, pentru a asigura nevoile animalelor de companie sau domestice. 

Persoanele care sunt plasate în izolare la domiciliu și încalcă regulile vor intra direct în carantină, și vor suporta cheltuielile, a mai anunțat ministrul de interne. 

Marcel Vela: Totodată, cei care nu respectă carantinarea și sunt depistați în afara perimetrului protejat de către organele de ordine vor intra încă 14 zile în carantinare, din momentul ăn care au fost depistați c au încălcat regulile, evident suportând și ei toate cheltuielile aferente carantinării. 

Secretarul de stat, în Ministerul de Interne, Sorin Dospescu a anunțat că se mărește amenda pentru nerespectarea ordonanțelor militare de la 1000 lei la 10000 de lei. 

Prin această ordonanță se plafonează prețurile la utilități și carburanți, a mai precizat ministrul de interne. 

Marcel Vela: În perioada stării de urgență prețurile la energie electrică și termică, la gaze naturale, alimentare cu apă, salubritate și carburanți nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat astăzi, la data emiterii prezentei ordonanțe militare. Aceste prețuri pot doar să scadă în funcție de cerere și ofertă, în niciun caz nu vor mai putea fi majorate.    

 


Etichete ordonanța militarăministerul de internecoronaviruscovid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live