Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA (R) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Martie 2015
Vizualizari: 1639
Comentează add

Începând din acest an fermierii vor depune o singură cerere de plată care va viza atât ajutoarele europene, cât şi cele de tranziţie acordate de la bugetul de stat.

Ordonanță de urgență privind subvențiile agricole

radiojurnal

Culturi de rapiţă. Foto: captură Youtube. 

Guvernul a adoptat, astăzi, o ordonanţă de urgenţă prin care stabileşte criteriile de acordare a subvenţiilor agricole în 2015. 

Începând din acest an fermierii vor depune o singură cerere de plată care va viza atât ajutoarele europene, cât şi cele de tranziţie acordate de la bugetul de stat. 
 
O altă noutate constă în introducerea unei plăţi stimulative care să încurajeze comasarea terenurilor agricole. 
 
Ministrul Daniel Constantin spune că obiectivul este acela de a pune mai bine în valoare potenţialul pe care îl are România.  
 
"Astfel, fermierii care vor avea o suprafăţă între 5 şi 30 de hectare vor primi o plată stimulativă mult mai mare, cu aproximativ 40 de euro, decât fermierii care vor avea o suprafaţă între un şi cinci hectare sau care vor depăşi 30 de hectare" spune Saniel Constantin.  
 
Ordonanţa aprobată de guvern încurajează şi implicarea tinerilor în agricultură. 
 
"Tinerii până în 40 de ani, care au suprafeţe nu mai mari de 60 de hectare, să primească pentru o perioadă de 5 ani de zile, 2015-2020, o plată suplimentară cu 25% mai mare faţă de cei care au peste această vârstă de 40 de ani", afirmă Daniel Constantin.  
 
S-a întocmai însă şi o listă neagră a celor care nu trebuie să beneficieze de plăţile directe în agricultură. 
 
Este vorba despre cei care gestionează aeroporturi, servicii de transport feroviar, companii de construcţie sau penitenciare.  
 
Prevederile programului "Prima Casă", extinse
 
Tot azi, printr-o ordonanţă de urgenţă, guvernul a extins prevederile programului "Prima Casă", astfel încât cei care deţin o garsonieră să poată beneficia de facilităţi pentru achiziţionarea unui apartament cu două sau trei camere. 
 
De asemenea, premierul i-a cerut ministrului Nicolae Bănicioiu ca imediat după Paşte să prezinte lista cu noile preţuri la medicamente. 
 
Şeful Executivului a precizat că reducerile vor fi substanţiale, iar banii care se vor economisi vor rămâne la Ministerul Sănătăţii.

Etichete guvernordonanţă de urgenţăsubvenţii agricoletineri agricultoriMinistrul Daniel Constantinteren

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live