Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV: ROMÂNIA ÎN SĂRBĂTOARE(CONTINUARE) Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Octombrie 2020
Vizualizari: 240
Comentează add

Ordonanța de urgență privind noi măsuri pentru pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare de COVID-19, pe agenda şedinţei de guvern.

Ordonanța de urgență privind noi măsuri pentru pacienții asimptomatici

radiojurnal

Foto: gov.ro.

Ordonanța de urgență privind noi măsuri pentru pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare de COVID-19 și noi scheme de ajutor pentru IMM-uri și ONG-uri ar urma să fie adoptate de guvern în prima ședință din această săptămână.

Reporter Petruţa Obrejan: "Întreprinderile mici și mijlocii, persoanele fizice autorizate și ONG-urile pot aplica până pe 21 octombrie pentru acordarea microgranturilor de 2.000 de euro, termenul fiind prelungit cu aproape o săptămână, spune ministrul economiei Virgil Popescu.

El a explicat că până acum au aplicat pentru această schemă de ajutor, ce dispune de un buget de 100 de milioane de euro din fonduri externe nerambursabile, peste 18.700 de întreprinzători, însă se așteaptă ca numărul acestora să crească și mai mult.

De asemenea, ministrul economiei mai spune că în cel mai scurt timp vor fi deschise sesiunile de aplicare pentru alte două noi scheme de ajutor, pentru capital de lucru și capital de investiții.

De asemenea, guvernul ar putea adopta peste câteva zile și o ordonanță de urgență privind pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare și medii de COVID-19, spunea ministrul sănătății Nelu Tătaru, precizând că proiectul este deja în pregătire.

El a explicat că acești pacienți vor rămâne la domiciliu sub supravegherea și monitorizarea medicului de familie, iar în momentul în care simptomele sunt prezente, aceştia ar urma să fie internați în unitățile spitalicești."


Etichete (ii)victoriaguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live