Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

8 Iunie 2016
Vizualizari: 1060
Comentează add

Ordonanţa de urgenţă care ar crea cadrul legal pentru a permite achitarea datoriei către EBU a Televiziunii Publice ar putea fi adoptată săptămâna viitoare, în şedinţa de guvern.

Ordonanţă de urgenţă pentru achitarea datoriei TVR către EBU

alin-serbanescu

Foto: Arhivă.

Ordonanţa de urgenţă care ar crea cadrul legal pentru a permite achitarea datoriei către EBU a Televiziunii Publice ar putea fi adoptată săptămâna viitoare, în şedinţa de guvern.

TVR va fi obligată să prezinte în următoarea lună un plan de îmbunătăţire a performanţelor financiare. 

Ministerul de Finanţe propune o ordonanţă de urgenţă în baza căreia Televiziunea Publică ar putea plăti cele 17 milioane de franci elveţieni care reprezintă taxele restante la Uniunea Radiodifuzorilor Europeni încă din 2008.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Suciu, afirmă că acest act normativ reprezintă doar un ajutor acordat TVR pentru a rămâne membru al Uniunii Radiodifuzorilor Europeni şi nu aduce modificări legii care reglementează activitatea Radioului şi Televiziunii Publice. 

Dan Suciu: "O parte din suma pe care Televiziunea o primeşte de la bugetul central pentru susţinerea unor relee şi a spaţiilor de transmisie, adică cheltuieli cu închirierea spaţiilor şi circuitelor pentru agenţii economicii din domeniul comunicaţiilor, deci aceşti bani care sunt deja alocaţi în momentul în care se constituie bugetul pot fi utilizaţi de Televiziunea Publică prin intermediul Ministerului de Finanţe pentru plata datoriilor la EBU. "

Ordonanţa de urgenţă ar putea să fie aprobată săptămâna viitoare de guvern - a precizat purtătorul de cuvânt al executivului Dan Suciu.

Chiar dacă va primi acest ajutor, TVR are obligaţia să prezinte în termen de 30 de zile un plan de îmbunătăţire a performanţelor financiare şi de plată a datoriilor - a adăugat Dan Suciu.


Etichete Ordonanţă de urgenţă pentru achitarea datoriei TVR către EBUşedinţa de guvernTVREBUplan de îmbunătăţire a performanţelor financiare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live