Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

16 Martie 2016
Vizualizari: 1234
Comentează add

Guvernul a adoptat astăzi o ordonanţă de urgenţă menită să accelereze proiectele de infrastructură în domeniul transporturilor.

Ordonanţă de urgenţă pentru accelerarea proiectelor de infrastructură

alin-serbanescu

Ministrul transporturilor, Dan Costescu Foto: gov.ro.

Guvernul a adoptat astăzi o ordonanţă de urgenţă menită să accelereze proiectele de infrastructură în domeniul transporturilor.

Guvernul doreşte ca prin această ordonanţă de urgenţă să fie redus considerabil timpul necesar obţinerii avizelor pentru proiectele de infrastructură transeuropene de transport.

La ora actuală sunt necesare peste şase luni pentru obţinerea tuturor autorizaţiilor şi avizelor, ceea ce duce la întârzierea finalizării unor lucrări aflate în execuţie - afirmă ministrul transporturilor, Dan Costescu.

Noile norme vizează în principal prelungirea valabilităţii unor autorizaţii până la finalizarea lucrărilor doar dacă acestea sunt demarate în termen de 12 luni de la data emiterii documentului.

Autorizaţiile vor putea fi acordate şi pe tronsoane separate, astfel încât să fie evitate întârzierile în cazul în care lucrările nu pot începe în acelaşi moment pentru întregul proiect. 

Dan Costescu: ”Vom, avea şi norme de proiectare speciale, care vor obliga proiectanţii să facă acele ieşiri de pe autostradă în dreptul tuturor reşedinţelor de judeţ sau oraşelor importante, a polilor economici, nu ca până acum, când totul era o problemă de lobby, trebuia să vii să convingi compania să-ţi facă o ieşire la oraş.

”Nu, din acest moment totul devine reglementat, oficial.” 

Normativele aprobate de executiv reglementează şi achitarea prin scrisoare de garanţie bancară a sumelor aferente disputelor din contractele de execuţie a lucrărilor - a mai declarat ministrul transporturilor, Dan Costescu.


Etichete Ordonanţă de urgenţă pentru accelerarea proiectelor de infrastructurăguvernministrul transporturilorDan Costescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live