Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA MUZICALĂ - continuare Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Costin Grigore

26 Aprilie 2018
Vizualizari: 3943
Comentează add

Preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a spus azi la RRA că ministrul Educaţiei ar trebui să retragă ordinul privind repartizarea locurilor bugetate în facultăţi.

Ordinul repartizării locurilor bugetate în facultăţi "ar trebui retras" Ordinul repartizării locurilor bugetate în facultăţi "ar trebui retras" - Conține audio

costin-grigore

Preşedintele Academiei Române, pr. univ. dr. Ioan Aurel Pop. Foto: Agerpres.

Preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, rectorul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj-Napoca consideră că ministrul Educaţiei, Valentin Popa ar trebui să retragă ordinul privind repartizarea locurilor bugetate în facultăţi.

El a apreciat astăzi la Radio România Actualități că această decizie ar reprezenta o abatere de la etică şi de la criteriile de calitate în învăţământul superior.

Recent conducerea Universităţii Babeş Bolyai a intrat în grevă japoneză, alături de studenţi pentru a protesta faţă de modul în care Miniserul Educaţiei a repartizat locurile finanţate de stat.

Ministrul Valentin Popa consideră însă că decizia ar fi corectă în contextul în care facultăţile de stat nu folosesc nici acum toate locurile bugetate şi că ar fi mai mare nevoie de absolvenţi în domeniile  IT, agricultură sau auto.

AUDIO: "Apel matinal" - Invitat: preşedintele Academiei Române, pr. univ. dr. Ioan Aurel Pop, rector al Universităţii Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.


Etichete Preşedintele Academiei RomâneIoan Aurel Popvalentin popaministrul educatieirepartizare locuri bugetate facultati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live