Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Mihai

18 Septembrie 2009
Vizualizari: 1110
Comentează add

Potrivit ordinului emis de ministru, toţi directorii şi inspectorii şcolari numiţi cu delegaţie de către inspectoratele şcolare vor fi înlocuiţi de persoane numite direct de minister.

Ordinul ministrului Andronescu încalcă legea învăţământului

bogdan-mihai

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a emis, miercuri, un ordin care abrogă prevederile Legii statului cadrului didactic ce abilitau inspectorii şcolari generali să facă detaşări pentru funcţiile de conducere, noii directori urmând să fie numiţi prin ordin de ministru, la propunerea inspectoratelor.

Potrivit ordinului emis, miercuri, de ministru, toţi directorii şi inspectorii şcolari numiţi cu delegaţie de către inspectoratele şcolare vor fi înlocuiţi de persoane numite direct de minister.

"Începând de la data intrării în vigoare a prezentului ordin, încetează toate detaşările în interesul învăţământului pentru funcţiile de conducere în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, şi pentru funcţiile de îndrumare şi control din inspectoratele şcolare dispuse pentru anul 2009-2010 prin decizie a inspectorului şcolar general. Pe aceeaşi dată se abrogă şi prevederile legale care abilitau inspectorii şcolari generali de a face detaşări în interesul învăţământului pentru funcţiile de conducere, de îndrumare şi control", se arată în ordinul semnat, miercuri, de ministrul Ecaterina Andronescu.

Odată cu încetarea detaşărilor, numirile pe aceste posturi se vor face, ca şi pentru celelalte ocupate prin concurs, prin ordin de ministru. Mai mult, în termen de 48 de ore inspectoratele şcolare trebuie să trimită la minister lista cu numele inspectorilor şi directorilor şcolari numiţi prin detaşare şi cv-urile acestora.

Actuala lege a învăţământului stabileşte foarte clar, în două articole, faptul că inspectorii şcolari generali fac numirile în funcţiile de director şi director adjunct la toate unităţile de învăţământ preuniversitar şi, în acelaşi timp, numesc inspectorii care se ocupă de îndrumarea şi coordonarea în cadrul inspectoratelor şcolare judeţene.

Premierul Emil Boc a anunţat, vineri, că i-a cerut ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să anuleze ordinul care îi conferă acesteia dreptul de a schimba directorii de şcoli, avertizând că dacã ordinul va fi aplicat, atunci ministrul va fi schimbat din funcţie.


Etichete ecaterina andronesculegea invatamantuluiordinministru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live