Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Septembrie 2021
Vizualizari: 1001
Comentează add

După evoluţia impresionantă de aseară de la Festivalul Enescu, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Ungare revine pe scena Sălii Palatului alături de Corul Filarmonicii Enescu.

Orchestra Radiodifuziunii Ungare la Festivalul Internaţional George Enescu

radiojurnal

   Foto: Arhiva

După evoluţia impresionantă de aseară de la Festivalul Enescu, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Ungare revine astăzi pe scena Sălii Palatului alături de Corul Filarmonicii George Enescu, pentru a interpreta un program ce merge de la Schumann, Bartok, la Enescu.
 
De această dată, la pupitru va fi dirijorul româno-american Christian Badea. Anca Andriescu a aflat câte ceva despre opusul enescian din concert, interpretat împreună cu tenorul Cosmin Ifrim.
 
Reporter: Aţi ales dvs Vox Maris?
 
/Christian Badea/: L-am ales eu. A mai fost şi propunere de la Mihai Constantinescu. Bineînţeles că în festival, când veţi ajunge la program, este un fel de give and take, este o discuţie care nu poate să fie într-o singură direcţie, fiindcă sunt multe orchestre, mulţi dirijori şi ideea este că toată lumea trebuie să prezinte o piesă de Enescu în program, iar eu am făcut până acum "Isis", am făcut Simfonia I. Vox Maris mi s-a părut o idee foarte interesantăşi îmi pare bine că o facem
 
Lucrez cu corul la Bucureşti, lucrez cu orchestra la Budapesta şi le punem împreună la repetiţia generală. Corul Filarmonicii, în primul rând, cunoaşte Vox Maris, că l-am mai făcut, şi, în al doilea rând, ei sunt obişnuiţi să facă tot felul de lucrări care sunt destul de complicate şi de multe ori sunt situaţii în care au mai multe de făcut în acelaşi timp.

Etichete Festivalul Internaţional George Enescu(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live