Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Laura Bădiţă

2 Noiembrie 2010
Vizualizari: 2007
Comentează add

Radiodifuziunea Română nu înseamnă doar posturile de radio!

Orchestra Populară Radio Orchestra Populară Radio - Conține audio

laura-badita

Radiodifuziunea Română este singura instituţie din România care are Orchestra Naţionala Radio, Orchestra de Cameră Radio, Orchestra de muzică populară, Cor şi Cor de copii şi un Big Band.

Fiecare dintre acestea a promovat calitatea şi specificul fiecărui gen, contribuind astfel la realizarea unui patrimoniu de o valoare inestimabilă.

Un loc important în peisajul muzicii populare româneşti îl ocupă Orchestra de Muzică Populară, aceasta fiind una dintre puţinele orchestre de gen care poate interpreta cu mare fidelitate specificul fiecarei zone folcorice; din Banat până în Dobrogea şi din Moldova până în Oltenia.

Laura Badita a participat la repetiţiile orchestrei populare radio şi ne aduce puţină atmosferă din culise.

Audio:

 

 

 

Orchestra de Muzică Populară Radio a fost înfiinţată pe 1decembrie 1949. De atunci, aceasta ocupă un loc important în peisajul folcloric datorită repertoriului variat, dar şi calitatăţii interpretărilor.

 

În toţi aceşti ani, alături de orchestră au cântat cei mai mari interpretî de muzică populară, cum ar fi Maria Ciobanu, Irina Loghin, Ion Dolanescu sau Sofia Vicoveanca.

 

Mai mult, orchestra a avut numeroase turnee în Europa, Australia şi chiar în Asia. A fost distinsă cu premii importante la festivaluri din Italia, Olanda, Grecia, Germania sau Ţara Galilor.

 


Etichete Orchestra Populară RadioRadiodifuziunea Română Orchestra Naţionala RadioOrchestra de Cameră RadioOrchestra de muzică popularăCor şi Cor de copiiBig Band

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live