Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 09 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

16 Septembrie 2016
Vizualizari: 756
Comentează add

Între 9 şi 18 septembrie, în Piaţa Universitaţii din Capitală vor avea loc concerte şi recitaluri, dans şi proiecţii cinematografice nocturne

Orchestra Naţională Radio va cânta în Piaţa Universităţii

rador

Evenimentele au loc în cadrul celei de-a XI-a ediţii a manifestării intitulate Bucharest Music Film Festival, iniţiată de Primăria Municipiului Bucureşti prin ArCuB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti. Accesul este gratuit.

Sâmbătă concertul Orchestei Naţionale Radio va începe la ora 21.00 şi va avea loc sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu şi cu participarea extraordinară a soliştilor  Răzvan Popovici - violă şi  Alexander Sitkovetsky - vioară.

Dirijorul Cristian Oroşanu a activat pe multe scene ale Europei în compania unor ansambluri celebre: Orchestre de Paris, Orchestre National Bordeaux Aquitaine, Tonhalle Zürich, DSO Berlin, BBC Scotish Orchestra, Lamoureux, Israel Kibbutz Orchestra, Orchestre National Porto, a filarmonicilor din Strasbourg, din Bruxelles ş.a.

A dirijat cu succes aproape toate orchestrele filarmonicilor din ţară şi ansamblurile muzicale Radio România, în prezent fiind dirijor permanent al Filarmonicii din Braşov şi director artistic al Operei Naţionale din Iaşi.

Violonistul britanic Alexander Sitkovetsky s-a născut în 1983, la Moscova, într-o familie de mare tradiţie muzicală. A debutat ca solist în anul 1991, la Montpellier, în Franţa. În acelaşi an a fost invitat să studieze la Şcoala Yehudi Menuhin din Londra. De la prima întâlnire la Moscova, în 1990, Yehudi Menuhin a devenit mentorul lui Alexander.

Ca solist a cântat alături de Filarmonica Olandeză, Royal Philharmonic, Orchestra de Muzică de Cameră Britanică, Academy of St. Martin in the Fields, Orchestra de Muzică de Cameră din Moscova, Orchestra de Cameră din Stuttgart şi BBC Concert Orchestra. 

Violistul Răzvan Popovici a studiat la Salzburg, Paris şi Freiburg cu Peter Langgartner, Jean Sulem şi Wolfram Christ. A cântat ca solist în mai multe ţări europene, în sala Filarmonicii din Köln, Festspielhaus Baden-Baden şi Theatre-des-Champs-Elysée din Paris.

Printre sălile în care a cântat se numără South Bank si Wigmore Hall din Londra, YMCA din Ierusalim sau Prinzregententheater şi Gasteig din München. Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio pe www.orchestreradio.ro./vbradate/gpodea


Etichete Orchestra RadioconcertPiaţa UniversităţiiBucharest Music Film Festival

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live