Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adina Dragomir

27 Iulie 2013
Vizualizari: 1464
Comentează add

Evenimentul are loc sâmbătă de la ora 19.30, în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Festivalului Balchik Classic Days, desfăşurat în Bulgaria.

Orchestra Naţională Radio concertează sâmbătă la Balcic

adina-dragomir

Orchestra Naţională Radio.

Orchestra Naţională Radio va concerta sâmbătă seară de la ora 19.30 în staţiunea Balcic din Bulgaria la cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Classic Days.

Programul muzical propus pentru spectacolul în aer liber, la malul Mării Negre, este integral format din operele lui Mozart, spune dirijorul Orchestrei Radio, Tiberiu Soare.

"E vorba de un program integral Mozart, trei lucrări, Concertul numărul V pentru vioară şi orchestră, în interpretarea lui Gabriel Croitoru, este vorba de concertul cu numărul XII, pentru pian şi orchestră, avându-l ca solist pe Horia Mihail şi, în finalul concertului, Simfonia numărul XXIX.

Reporter: E prima dată aici?

Tiberiu Soare: Da, e prima dată la Balcic şi asta e şi mai frumos, că atunci când am ceonceput programul, nouă ni se spusese atât, că e vorba de un Festival Classic Days la malul mării şi automat te gândeşti la ceva care să se potrivească acestui ambient. Îmi dau seama că se va potrivi foarte bine.

Reporter: Se potriveşte bine, nu? Am văzut că sunt aşezate vreo 300 de scaune în faţa scenei, probabil că veţi avea mulţi ascultători din România.

Tiberiu Soare: Probabil. Din câte am înţeles eu, într-adevăr, sunt foarte mulţi turişti români aici în zonă, dar noi nu am gândit programul ăsta special pentru publicul românesc sau de altă naţionalitate, ne-am gândit pentru un public general. E o formulă camerală a Orchestrei Naţionale Radio, restrânsă la aproximativ 30 de oameni, cred eu că dincolo de monocromia aparentă a lucrărilor, există un fel de tematică, există un anumit sentiment care emană din toate cele trei lucrări.

Festivalul Balchik Classic Days a reunit în cadrul ediţiilor anterioare nume importante ale scenei muzicale internaţionale, dintre care îi amintim pe: violoncelistul Lászlo Fenyő, dirijorul Martin Panteleev, pianistul şi dirijorul Justus Frantz, tenorul Robert Nagy şi orchestre precum Classic FM Orchestra şi Orchestra Filarmonicii din Sofia.

Mai multe detalii aici.


Etichete Orchestra Naţională RadioconcertBalcicBulgariaFestival Classic DaysdirijorTiberiu SoareGabriel CroitoruvioarăHoria Mihailpian

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live