Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Duminică, 17 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

6 Septembrie 2019
Vizualizari: 2481
Comentează add

Orchestra Naţională a Franţei va urca pe scena Festivalului George Enescu

-

Foto: Arhiva

Este o nouă zi încărcată la Festivalul Internaţional "George Enescu", care le-a oferit iubitorilor muzicii clasice în ultimele şase zile peste 30 de recitaluri şi concerte, dar şi manifestări culturale, organizate în spaţii neconvenţionale.

Astăzi, pe scenă va urca Orchestra Naţională a Franţei, cu Evgheni Kissin la pian.

În program se află şi o piesă de George Enescu, în interpretarea Orchestrei de Cameră de la Scala.

Festivalul este un prilej pentru melomani de a întâlni muzicieni din lumea întreagă.

Într-o conferinţă de presă, dirijorul Ion Marin preciza ieri că va fi extins Programul Cantus Mundi, dedicat tinerilor, şi că scopul acestui festival este de a atrage tânăra generaţie către muzica clasică:

Ion Marin: Cred că România are datoria să înţeleagă profund că prioritatea este ca Festivalul "Enescu" să fie un festival anual, poate nu de o lună - şi lucrul ăsta trebuie făcut pentru copiii noştri, mai ales că există această deschidere. Uitaţi cum este, în această ediţie, că sunt mii de copii care participă la Festivalul "Enescu". Poate că o să fie trei profesionişti care o să iasă din miile astea de copii, dar avem un public deja potenţial, putem să construim pentru viitor, pentru Festivalul "Enescu", direct pentru publicul de mâine, dacă este o dată la doi ani şi este sold out, ceea ce este extraordinar - şi e demult aşa. Ce vă face să credeţi că nu va fi sold out în fiecare an?

Realizator: Potrivit reporterului nostru, Mihaela Helmis, Radio România este coproducătorul Festivalului încă de la prima sa ediţie, din 1958. Anul acesta, majoritatea concertelor de la Festivalul "George Enescu" pot fi ascultate în direct la Radio România Muzical, dar şi Sala Radio va găzdui unele momente. Pe scenă vor urca şi artiştii postului public de Radio - Corul de Copii, cel Academic şi Orchestra Naţională Radio.


Etichete concertefestivalenescu 2019Orchestra Naţională a Franţeidirijorul Ion Marin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live