Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! - continuare Luni, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Septembrie 2017
Vizualizari: 761
Comentează add

Orchestra Filarmonicii din München va concerta la Sala Palatului în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu".

Orchestra Filarmonicii din München la Festivalul "George Enescu"

radiojurnal

Orchestra Filarmonicii din München revine cu un concert la Sala Palatului, în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu".

În program se află Simfonia I Op. 13 în Mi bemol major a marelui compozitor. Pe agenda festivalului au intrat deja manifestări dedicate muzicii noi, cum a fost, spre exemplu, un concert la Sala Radio, dar şi un forum, dedicat compozitorilor contemporani, organizat la Conservatorul din capitală.

A participat, printre alte nume sonore ale muzicii clasice, compozitorul Zygmunt Krauze, care a vorbit despre semnificaţiile muzicii contemporane.

Zygmunt Krauze: Un cuvânt foarte important pentru mine este intuiţie. Intuiţia combină totul: matematică, calculatoare, istorie, prezent. Compozitorul prezintă ceva personal, eul propriu. Îşi dezvoltă limbajul propriu şi ne arată tot ce a învăţat şi a acumulat pe parcursul întregii sale vieţi.

Potrivit reporterului nostru Mihaela Helmis, concertele de astăzi ale Festivalului Enescu vor fi transmise în direct de Radio România Muzical şi Radio România Cultural.

Pe scenă vor mai urca Orchestra Filarmonicii "Moldova" din Iaşi, cea de Cameră din Lausanne şi Camerata Salzburg, iar în Piaţa Festivalului Orchestra Metropolitană din Bucureşti, avându-l la pupitru pe Daniel Jinga.


Etichete Orchestra Filarmonicii din MünchenFestivalul George Enescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live