Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

14 Noiembrie 2020
Vizualizari: 232
Comentează add

Sunt, însă, măsuri suplimentare care se vor aplica încă din acest weekend, înaintea instituirii carantinei, a anunțat Raed Arafat.

Oraşul Sibiu şi alte trei localităţi din judeţ intră în carantină

carmen-vulcan-sibiu

Sibiu. Foto: sibiu.ro.

Oraşul Sibiu şi alte trei localităţi din judeţ intră, de luni, în carantină pentru două săptămâni, după ce, în ansamblul judeţului, rata de infectare se apropie de opt cazuri la mia de locuitori.

Mai mult, în municipiul reşedinţă de judeţ acest indicator a ajuns la 11, 84.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, şi vicepremierul Raluca Turcan au participat, ieri, la şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, unde s-au luat mai multe decizii. Are detalii corespondenta noastră Carmen Vulcan.


Raed Arafat: Când ai un municipiu care este la 11 la mie şi cu tendință de creștere continuă deja nu mai vorbim de focar, vorbim de transmitere comunitară intensă.

Asta spunea şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, după ce a anunțat instituirea carantinei în Municipiul Sibiu.

Împreună cu Sibiul, de luni intră în carantină și zonele limitrofe, localitatea Șelimbăr și Cartierul Arhitecților, dar și orașele Tălmaciu și Cisnădie.

Sunt, însă, măsuri suplimentare care se vor aplica încă din acest weekend, înaintea instituirii carantinei, a anunțat Raed Arafat.


Raed Arafat: Suplimentar vom avea măsuri pe durata week-end-ului şi astea sunt în mod deosebit închiderea mall-urilor și magazinelor, cu excepția celor cu produse esențiale, iar această măsură va începe din această sâmbătă, restul va începe de luni.


Deci, din data de 16 noiembrie, timp de două săptămâni nu se mai putea intra și ieși din Municipiul Sibiu și celelalte trei localități carantinate decât cu motive bine întemeiate și cu declarație pe propria răspundere, la fel și pentru deplasările din interiorul localităților în cauză.

În plus, pe toată perioada carantinei, restaurantele trebuie să-şi închidă și terasele, toate magazinele vor avea program mai scurt, doar până la ora 20:00, iar intervalul orar 10:00 - 13:00 va fi rezervat pentru ca persoanele vârstnice de peste 65 de ani să-și poată face cumpărăturile. De asemenea, slujbele religioase se vor oficia doar în spații deschise.


Realizator: Pe de altă parte, judeţul Alba nu intră în carantină, întrucât Direcţia de Sănătate Publică de acolo nu a propus această măsură.

Prezent ieri şi în acest judeţ, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, caracteriza situaţia din zonă drept serioasă, cu o rată de incidenţă în municipiul Alba Iulia de 9 la mia de locuitori şi aproape 10 la nivelul localităţilor Sebeş şi Blaj.

El a adăugat că au fost implementate unele măsuri chiar înaintea celor dispuse de guvern, dar până acum nu se observă o scădere a numărului de cazuri.


Etichete sibiucarantinacoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live