Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Timişoara

11 August 2020
Vizualizari: 188
Comentează add

Rata de transmitere a coronavirusului a scăzut semnificativ în orașul Făget.

Oraşul Făget a ieşit din carantină

radio-romania-timisoara

   Foto: Arhiva/ MApN

Oraşul Făget a ieşit din carantină, iar rata de transmitere a virusului a scăzut semnificativ: doar două noi cazuri de infectare au fost raportate ieri. Primarul oraşului, Marcel Avram, spune că în localitate nu a fost nevoie să fie aplicate amenzi:


Marcel Avram: Timp de două săptămâni, deși atât la intrările în Făget, cât și în Făget au fost foarte multe echipaje de poliție, de jandarmi. Vreau să vă spun că în interval de două săptămâni nu s-a aplicat nici măcar o amendă pentru încălcarea măsurilor din starea de carantină. Rata a scăzut sub 3 la mia de locuitori.


Realizator: În Făget şi în satele din zonă rămân, însă, în vigoare unele restricţii: târgurile şi pieţele agroalimentare sunt închise, terasele îşi încheie programul la ora 22:00, iar slujbele religioase se pot desfăşura doar în aer liber, cu cel mult 50 de participanţi - spune prefectul de Timiş, Liliana Oneţ.


Liliana Oneț: Acolo este focar în continuare. Faptul că s-a ridicat carantina, nu înseamnă că a dispărut focarul. Avem cazuri pozitive în continuare. Lumea trebuie să înțeleagă că încă o perioadă de timp, de 7 zile, poate de 14 zile, vor trebui să respecte niște măsuri de restricție, astfel încât să ne permitem să putem să închidem, la un moment dat, focarul de acolo cu totul, rămânând să fie aplicate în continuare doar măsurile care au fost luate pe tot teritoriul județului Timiș pe starea de alertă.


Realizator: În perioada de carantină, în Făget au fost raportate 68 de cazuri de COVID-19, precizează colegii de la Radio România Timişoara.


Etichete fagetcoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live