Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

25 Noiembrie 2020
Vizualizari: 185
Comentează add

În judeţul Constanţa, autorităţile au propus carantinarea altor două localităţi, oraşul Eforie şi satul Lazu, din comuna Agigea.

Oraşul Eforie şi satul Lazu, din comuna Agigea ar putea intra în carantină

sorin-cealera-constanta

Foto: Arhivă/ Gabriel Sava.

Răspândirea noului coronavirus în ţara noastră continuă să fie relativ constantă.

Astăzi, au avut rezultate pozitive peste 27 la sută dintre testele prelucrate în ultimele 24 de ore, adică peste 9.700 au fost diagnosticate cu COVID-19.

Se menţin în continuare ridicate: numărul persoanelor internate în spitale - peste 13.400, al celor de la terapie intensivă - peste 1.200 şi al deceselor - 168.

Cele mai multe cazuri noi au fost şi astăzi în Bucureşti - 1475, urmat de judeţul Constanţa - cu 747. În judeţul de la malul mării, autorităţile au propus carantinarea altor două localităţi, oraşul Eforie şi satul Lazu, din comuna Agigea, unde rata de infectare a depăşit 7 cazuri la mia de locuitori.

Măsura va intra în vigoare mâine seară, la ora 20:00, pentru o perioadă de două săptămâni, după cum transmite corespondentul nostru Sorin Cealera.


Reporter: Judeţul Constanţa se află astăzi pe locul II la nivel naţional, cu 747 de noi cazuri de infectare, după ce ieri au fost anunţate doar 192, însă această diferenţă e explicată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Constanţa prin faptul că multe probe prelevate de la persoane din Constanţa sunt trimsie la analiză şi în laboratoarele din afara judeţului.

Ieri, un număr mare de teste pozitive a fost introdus în sistem după raprotarea zilnică a cazurilor COVID-19 la nivel naţional.

Numărul mare de cazuri pozitive de astăzi este cauzat, aşadar, de introducerea în sistem după termen a unui număr ridicat de teste, care ar fi trebuit să se regăsească în situaţia de ieri, explică DSP Constanţa.

Rata de incidenţă cumulată a cazurilor pentru ultimele 14 zile este de 6,8 la o mie de locuitori, în judeţul Constanţa.


Realizator: 39 de persoane care nu purtau masca de protecţie şi nu respectau măsurile de distanţare au fost identificate de forţele de ordine astăzi, în interiorul unei biserici din municipiul Constanţa, unde se oficia o slujbă religioasă. Poliţiştii au aplicat amenzi în valoare totală de 4.500 de lei.


Etichete carantinaconstantaeforielazuagigea(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live