Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudiu Pădurean, Cluj

6 Mai 2018
Vizualizari: 644
Comentează add

A devenit primul oraş din România în care preţurile apartamentelor au depăşit nivelul de dinainte de criză, cu mai mult de 1.400 de euro/mp.

Orașul cu cele mai scumpe apartamente din România

claudiu-padurean-cluj

  Foto: Arhivă.

Cluj-Napoca rămâne în vârful topului pieţei imobiliare din ţară, cu cele mai mari valori ale locuinţelor.
 
A devenit primul oraş din România în care preţurile apartamentelor au depăşit nivelul de dinainte de criză, cu mai mult de 1.400 de euro/mp.
 
În anul 2017, preţul apartamentelor a crescut, în medie, cu 10%, iar anul 2018 va aduce noi creşteri.
 
Clujul rămâne cea mai dinamică şi mai scumpă piaţă locală pentru locuinţe, spune Ioana Oltean, fondatoarea uneia dintre cele mai mari agenţii imobiliare din Cluj-Napoca.
 
Ioana Oltean: Preţul mediu al apartamentelor depăşeşte în Cluj-Napoca 1.400 de euro/mp, ajungând şi la peste 2.000 de euro în centrul Clujului.
 
Contrar faptului că în prima parte a anului 2018 s-au acordat mai puţine credite decât în aceeaşi perioadă a anului 2017, cererile se menţin la un număr crescut.

Într-adevăr, creşterea ROBOR, care a ajuns la peste 2%, creează puţină panică şi clienţii se hotărăsc mult mai greu să achiziţioneze un imobil; în schimb, cererile dezvoltatorilor pentru proiecte imobiliare, respectiv terenuri autorizate, sunt mult mai mari decât oferta de pe piaţă.
 
Nu doar preţul locuinţelor a crescut, ci şi preţul clădirilor de birouri şi cel al clădirilor industriale. Specialiştii în domeniul imobiliar cred că această tendinţă va fi menţinută cel puţin până la finalul anului.
 

Etichete imobiliarepreturiapartamenteCluj-Napoca

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live