Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

2 Aprilie 2020
Vizualizari: 712
Comentează add

Oraşul chinez Shenzen interzice consumul de câini şi pisici.

Oraşul chinez Shenzen interzice consumul de câini şi pisici

florin-lepadatu

Clubul Câinilor Utilitari. Foto: Izabela Aivancesei.

În oraşul chinez Shenzen se interzice consumul de câini şi pisici, în cadrul unor măsuri mai ample împotriva comerţului cu animale sălbatice, adoptate de la apariţia noului coronavirus.

Oamenii de ştiinţă suspectează că acesta a fost transmis de la animale la oameni.

Câteva dintre primele infectări au fost depistate la persoane care se aflaseră într-o piaţă de animale sălbatice, din oraşul central Wuhan, unde se comercializau lilieci, şerpi, zibete şi alte animale, pentru consum.

Virusul a infectat peste 935.000 de oameni şi a ucis aproape 47.000 dintre aceştia, în întreaga lume.

Autorităţile din Shenzen au precizat că interdicţia consumului de câini şi pisici va intra în vigoare pe 1 mai.

"Câinii şi pisicile, ca animale de companie, au stabilit o relaţie mult mai apropiată cu oamenii decât toate celelalte animale, iar interzicerea consumului de câni şî pisici este o practică obişnuită, în statele dezvoltate şi în Hong Kong şi Taiwan.

Această interdicţie este, totodată, în concordanţă cu nevoia şi spiritul civilizaţiei umane", precizează ordinul publicat miercuri de guvernul local.

La sfârşitul lunii februarie, cel mai înalt organism legislativ al Chinei a  anunţat interzicerea comerţului şi a consumului de animale sălbatice.

Guvernele provinciale şi municipale din întreaga ţară au pus în aplicare măsura, însă cel din Shenzen a fost cel mai explicit cu privire la exinderea interdicţiei pentru consumul de câini şi pisici.

Propunerea iniţială a municipalităţii din Shenzen, apărută la sfârşitul lunii februarie, părea să interzică şi consumul de ţestoase şi broaşte - întâlnite foarte frecvent în specialităţi culinare din sudul Chinei.

Recent, guvernul oraşului a recunoscut, însă, că acesta a fost "un subiect extrem de controversat" şi a clarificat că acestea vor putea fi consumate în continuare, conform Reuters.


Etichete câini

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live