Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

28 Aprilie 2015
Vizualizari: 893
Comentează add

În oraşul american Baltimore, din statul Maryland, va fi instaurată starea de asediu de astăzi la ora locală 22.00, în urma ciocnirilor violente între poliţie şi protestatari.

Orașul american Baltimore, în stare de asediu începând de marți

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Clădiri în flăcări în Baltimore, Maryland, SUA. Foto: captură youtube.com.

În oraşul american Baltimore, din statul Maryland, starea de asediu va fi instaurată astăzi la ora locală 22:00, iar Garda Naţională va fi desfăşurată imediat ce va fi pregătită după violenţele care au zguduit o parte a oraşului.

Ieri, Baltimore a fost din nou scena unor violenţe care au izbucnit la scurt timp după funeraliile unui tânăr de culoare, decedat în urma reţinerii sale de către poliţie.

Deocamdată este calm pe străzile oraşului Baltimore.

Baltimore încearcă să-şi revină din cele mai explozive violenţe provocate de moartea unui afro-american în care este implicată poliţia de la incidentul în care Michael Brown şi el neînarmat, a fost împuşcat în august anul trecut în Ferguson.

Violenţele care au început în vestul oraşului în apropierea locului în care Freddie Gray, de 25 de ani a fost arestat, după care a murit în custodia poliţiei s-au extins în estul capitalei statului Maryland.

Autorităţile statului şi cele locale, dar şi activiştii afro-americani, pastorii şi rezidenţii comunităţilor din Baltimore s-au angajat să restaureze ordinea şi calmul după o noapte cumplită de incendieri şi devastări.

Două sute de persoane au fost arestate şi cel puţin 15 poliţişti au fost răniţi.

Autorităţile s-au trezit rapid că trebuie să răspundă unor întrebări. A fost reacţia imediată adecvată? De ce a aşteptat primarul, doamna Stephanie Rawlings-Blake, ore în şir pentru a cere guvernatorului să declare stare de urgenţă şi să activeze trupele Gărzii Naţionale.


Etichete SUAstare de asediuBaltimoreMarylandviolenteGarda NationalaFergusonincidenteprimarStephanie Rawlings-BlakeFreddie Gray

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live