Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA Joi, 29 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Martie 2017
Vizualizari: 750
Comentează add

Peste 200 de localităţi şi unităţi administrative revendică statutul de "sanctuar" pentru imigranţi. Casa Albă spune că va tăia finanţarea oraşelor care protejează şederea ilegală.

Oraşele "sanctuar" din SUA resping ameninţările Casei Albe

radiojurnal

 

Două din marile oraşe americane, New York şi Los Angeles, au respins ferm anunţul de ieri al Casei Albe, prin care se transmitea că va fi suspendată curând, finanţarea oraşelor care continuă să-i protejeze pe imigranţi.

 

Primarul new-yorkez, Bill de Blasio, spune că ultimele ameninţări ale preşedintelui Donald Trump nu schimbă cu nimic situaţia şi a promis că se va lupta agresiv în justiţie împotriva unei administraţii prea zeloase, obsedată de xenofobie şi de diviziuni inutile.

 

La rândul său, primarul metropolei de pe coasta Pacificului, Eric Garcetti, a afirmat că există protecţie constituţională împotriva unor astfel de acţiuni punitive şi contra-productive, pentru că nu va servi nimănui tăierea banilor pentru serviciile de urgenţă, portul şi aeroportul din Los Angeles, pentru lupta împotriva terorismului şi a criminalităţii.

 

Peste 200 de localităţi şi unităţi administrative revendică statutul de sanctuar pentru imigranţi şi vor să împiedice expulzarea celor ilegali, în număr de 11 milioane în Statele Unite, notează France Presse.


Etichete New YorkLos AngelesCasa Albăfinanţare suspendatăoraşe sanctuarimigranţiSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live