Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Alex Olaru

25 Octombrie 2014
Vizualizari: 850
Comentează add

Comisia Europeană a anunţat oraşele candidate pentru titlul de capitală europeană verde în 2017.

Oraşele candidate pentru titlul de Capitală Europeană Verde 2017 Oraşele candidate pentru titlul de Capitală Europeană Verde 2017 - Conține audio

alex-olaru

Euranet Plus.

După expirarea termenului-limită de depunere a candidaturilor, 12 oraşe au rămas în cursă pentru premiul cu titlul Capitala Europeană Verde în 2017.

Este vorba de Cork (din Irlanda), Bursa şi Istanbul( Turcia), Cascais, Porto şi Lisabona(Portugalia), Essen(Germania), Lahti(Finlanda), Nijmegen şi `s-Hertogenbosch (Olanda), Pecs(Ungaria) şi Umea (din Suedia).

Capitala europeană verde este un premiu care răsplăteşte acel oraş care a reuşit să devină un lider prin felul în care promovează viaţa urbană ecologică.

Executivul comunitar consideră că aceste oraşe devin automat modele, deoarece ridică standardele în domeniul dezvoltării urbane durabile şi promovează soluții inovatoare la provocările din domeniul mediului: "Premiul „Capitala europeană verde” este un instrument puternic care poate convinge autorităţile locale, prin puterea exemplului, că dezvolarea oraşelor verzi este o necesitate şi în acelaşi timp un lucru realizabil.

Audio: Oraşele candidate pentru titlul de Capitală Europeană Verde 2017.

Este totdată o recunoaştere a muncii depuse pentru a îmbunătăţi mediul, economia şi calitatea vieţii.

Cred că cei care preiau iniţiativa şi arată altora calea cea bună merită răsplătiţi.

Este o sărbătoare a oraşelor care au avut viziunea unui trai mai bun", spune comisarul european Janez Potočnik .

Premiul se acordă pe baza evaluării făcute de un grup internaţional de experţi. Fiecare candidatură este analizată după nişte criteria stricte, printre care calitatea aerului; atenuarea schimbărilor climatice și adaptarea la acestea; locurile de muncă sustenabile; performanța energetică; zonele urbane verzi, transportul local sau cantitatea de deșeuri generate și gestionarea acestora.

Premiul a ajuns la cea de-a opta ediţie. Primul oraş câştigător a fost, în 2010, capitala Suediei, Stockholm.


Etichete Euranet PlusUniunea EuropeanăComisia EuropeanăcandidaturiorașepremiucapitalaverdeviațăurbanăecologicăJanez PotocnikSuediaStockholm

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live