Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: JURNAL MILITAR Sâmbătă, 06 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Februarie 2021
Vizualizari: 90
Comentează add

UPDATE: La Camera Deputaţilor s-a încheiat cu puțin timp în urmă dezbaterea de la Ora Guvernului, referitoare la bugetul de stat pentru anul acesta.

Ora Guvernului, la Camera Deputaţilor Ora Guvernului, la Camera Deputaţilor - Conține video

radiojurnal

Foto: Agerpres.

UPDATE: La Camera Deputaţilor s-a încheiat cu puțin timp în urmă dezbaterea de la Ora Guvernului, referitoare la bugetul de stat pentru anul acesta.

Parlamentarii social-democrați i-au reproșat premierului că bugetul ar fi unul de austeritate care i-ar nedreptății pe angajații statului, în vreme ce șeful Executivului a susținut că bugetul este echilibrat și axat pe investiții. Alina Stănuță a urmărit dezbaterea și relatează acum în direct. Bună seara, Alina!


Reporter: Bună seara! Premierul Florin Cîțu explica, în plenul Camerei Deputaților, că amendamentele inițiate de PSD la Legea bugetului de stat pentru acest an însumează 6% din PIB, a atras atenția acesta și a subliniat că PSD, în aceste condiții, vrea să nu mai plătim contribuția la Comisia Europeană.

Florin Cîțu spunea însă că nu le va permite acestora să interfereze în traseul european al României. De cealaltă parte, liderul PSD Marcel Ciolacu consideră că România de astăzi este în derivă pentru că Guvernul a alocat cel mai mic pachet din Uniunea Europeană pentru redresarea economiei.

Din partea PNL, deputatul Gabriel Andronache spunea că susține dezbaterile din jurul bugetului, dar din respect pentru cetățeni, dezbaterea trebuie să fie purtată cu argumente serioase, în timp ce liderul de grup al USR din Camera Deputaților, Ionuț Moșteanu, susținea că bugetul pentru anul 2021 este unul al responsabilității, al solidarității și repornirii economiei. Reprezentanții AUR au părăsit sala de dezbateri, în semn de solidaritate cu toți lucrătorii din Valea Jiului.

Liderul AUR, George Simion, îi cerea premierului Florin Cîțu să vină cu soluții pentru aceștia. Miklós Zoltán de la UDMR afirma că bugetul de anul acesta este unul post-criză iar investițiile din buget se vor traduce în dezvoltare. Dezbaterile politice de aici din Camera Deputaților au fost animate de aplauze puternice, când din partea puterii, când de la opoziție care a și ridicați figurine caricaturale din carton cu membri ai coaliției de la guvernare, pe timpul discursului premierului Florin Cîțu.


Realizator: Alina Stănuţă a fost în direct de la Palatul Parlamentului. Îți mulțumesc!

---Știrea inițială---

Dezbaterile la "Ora prim-ministrului", la care participă premierul Florin Cîţu, au început, luni, în plenul Camerei Deputaţilor.

Premierul Florin Cîțu a fost chemat de către parlamentarii PSD să explice cum a fost construit bugetul de stat pentru anul acesta.

Proiectul Legii bugetului de stat va ajunge în Parlament mâine, după ce, în această seară, Guvernul va adopta forma finală a acestuia, precum și pe cea a Legii asigurărilor sociale de stat, ca urmare a avizului favorabil primit de la Consiliul Legislativ.

VIDEO: Ora Guvernului.

(RS)


Etichete parlamentora guvernului(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live