Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Zugravu

11 Aprilie 2013
Vizualizari: 1381
Comentează add

Cele două rachete netestate au fost scoase şi aduse înapoi în hangar de mai multe ori, simultan fiind plimbate cel puţin cinci lansatoare mobile, potrivit serviciilor sud-coreene.

Ora de scos la plimbare rachetele nord-coreene

alexandru-zugravu

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un. Foto: Reuters.

Una sau două rampe de rachetă cu rază medie sunt orientate spre cer, în Coreea de Nord, potrivit observaţiilor din satelit.

Ceea ce ar însemna că o lansare este posibilă sau că este doar o încercare de inducere în eroare, spun astăzi televiziunile japoneze, citând un responsabil de la Ministerul Apărării. Întrebat de France-Presse, acesta a refuzat să comenteze.

Coreea de Sud, Japonia, Statele Unite se aşteaptă însă la orice din partea regimului nord-coreean şi sunt pregătite.  

La Seul o sursă a informaţiilor militare sud-coreene a explicat Agenţiei Yonhap că cele două rachete netestate Musudan au fost scoase şi aduse înapoi în hangar de mai multe ori, în timp ce simultan erau plimbate cel puţin cinci lansatoare mobile.

Kim Jong Un privind atent spre Coreea de Sud. Foto: Arhivă Reuters.

O altă sursă vede în aceste mişcări nord-coreene o încercare de a-i obosi pe agenţii americani şi sud-coreeni care supraveghează rampele.

Oricum, Washingtonul şi Seulul au luat în serios ameninţările şi au ridicat alerta.

Secretarul american al apărării, Chuck Hagel, a dat asigurări că Statele Unite sunt pregătite să facă faţă oricărei acţiuni, oricărei provocări din partea regimului nord-coreean.

Phenianul a amplasat recent în estul ţării două rachete balistice, care, teoretic, ar bate la 3.000 de kilometri şi, se presupune, le-ar putea lansa în jurul lui 15 aprilie, data naşterii lui Kim Il-sung, întemeietorul Coreei Comuniste.


Etichete Coreea de NordlansatoareracheteSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live