Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Septembrie 2014
Vizualizari: 1181
Comentează add

Ediţia a doua a Festivalului Orchestrelor Radio - RadiRo continuă, duminică seară, cu un concert susţinut de Orchestra Naţională Radio.

Opusuri de Enescu şi Strauss vor răsuna în a doua zi a RadiRo Opusuri de Enescu şi Strauss vor răsuna în a doua zi a RadiRo - Conține video

radiojurnal

Foto: Alexandru Dolea 

Ediţia a doua a Festivalului Orchestrelor Radio - RadiRo continuă, duminică seară, cu un concert susţinut de Orchestra Naţională Radio.

În Sala Radio vor răsuna opusuri de George Enescu şi Richard Strauss. În postură solistică va evolua soprana Katarina Jovanović, câştigătoare a Premiului I la Concursul Internaţional de Canto "Montserrat Caballé".

Conducerea muzicală va fi asigurată de directorul de onoare al Festivalului RadiRo, dirijorul Cristian Mandeal.

"Prezenţa mea aici este, în primul rând, legată de participarea mea ca dirijor la Orchestra Naţională Radio. Concertul pe care eu îl voi susţine din întregul peisaj se constituie, cred, la fel de bine reprezentat din punct de vedere valoric muzical ca şi toate celelalte concerte ale celorlalte orchestre internaţionale.

"În plus, bineînţeles că îl onorăm, în felul acesta, şi pe George Enescu, introducând Rapsodia a II-a de Enescu, lucru care se cerea, de fapt, în mod obligatoriu întrun astfel de festival", a spus Cristian Mandeal.

Concertul va fi transmis în direct, de la ora 19, de Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

În pauză, Editura Casa Radio propune o dublă lansare discografică în colecţia Radiolegende: "Ionel Perlea - Compozitor şi dirijor" şi "Constantin Bobescu - Dirijor, violonist, compozitor". 


Etichete RadiRoOrchestra Naţională RadioopusuriGeorge EnescuRichard StrausssopranaKatarina Javanovicdirijorul Cristian Mandeal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live