Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

24 Aprilie 2018
Vizualizari: 3530
Comentează add

PMB: În Bucureşti, în iunie, va începe construirea primului lot de 64 de km de piste pentru biciclete din cele 240 de km prevăzuţi în Planul de Mobilitate Urbană.

OPTAR-Proiectul Primăriei Capitalei trebuie dezbătut public #pistebiciclete

atena-teognoste

Foto: Agerpres.

În Bucureşti, în iunie, va începe construirea primului lot de 64 de km de piste pentru biciclete din cele 240 de km prevăzuţi în Planul de Mobilitate Urbană, potrivit Primăriei Capitalei.

Proiectul prevede că pistele de biciclete vor fi realizate pe axele nord-sud şi vest-est ale oraşului de către Compania Municipală de Străzi, Poduri şi Pasaje.

Planul este însă criticat de Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ, pentru că de fapt nu ar conecta zonele din Capitală şi nu ar avea ca rezultat reducerea poluării.


Primăria Generală ar fi trebuit să supună proiectul dezbaterii publice a spus pentru RRA, Irina Zamfirescu, reprezentant al acestei organizaţii.

Irina Zamfirescu: "Noi milităm pentru crearea uneni infrastructuri de utilizare a bicicletei, care să încurajeze utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ. Asta înseamnă ca oamenii să poată să folosească bicicleta când merg la serviciu, când merg la şcoală. Asta înseamnă că ar trebui să conectăm nişte puncte de interes ale oraşului care ele nu se întâmplă de la nord la sud. Oamenii au treabă din diverse cartiere spre diverse zone de interes din Bucureşti. Modelul propus de noi: acela de sistem fagure".

Ministerul Mediului a pus la dispoziţia Primăriei Capitalei 10 milioane de euro pentru realizarea pistelor de biciclete pe o distanţă de 67 de km.

Municipalitatea a mai anunţat că doreşte introducerea unui sistem de transport cu bicilete de tip bike-sharing şi acordarea în acest an a încă 30.000 de de vouchere pentru cumpărarea de biciclete de către bucureşteni.


Etichete bucurestipiste bicicletepmbprimaria capitaleiIrina ZamfirescuOrganizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live