Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

13 Martie 2015
Vizualizari: 784
Comentează add

Autorităţile spun ca cei opt fac parte dintr-o celulă jihadistă, care recruta, prin intermediul reţelelor de socializare, tineri dispuşi să lupte în Siria si Irak.

Opt persoane reţinute în Spania într-o nouă operaţiune antitero

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Jihadist arestat. Foto: Arhivă/Annamaria Damian

Opt persoane au fost reţinute în Spania într-o noua operaţiune antiteroristă a poliţiei.

Autorităţile spun ca cei opt fac parte dintr-o celula jihadista, care recruta, prin intermediul reţelelor de socializare, tineri dispuşi să lupte în Siria si Irak alături de combatanţii Statului Islamic.

Cei opt indivizi cu cetăţenie spaniolă, cinci dintre ei de origine marocană, aveau ca misiune racolarea de luptători pentru organizaţia teroristă Statul Islamic.

Profilul lor este asemănător cu cel al arestaţilor în alte operaţiuni antiteroriste.

Poliţia spaniolă a acţionat împreună cu serviciile secrete din Maroc şi operaţiunea continuă cu analizarea obiectelor şi documentelor ridicate în această dimineaţă la percheziţii, între el se află filme de propagandă şi susţinere a jihadului, dar şi două arme.

Operaţiunea antiteroristă de astăzi este a doua din cursul săptămânii şi a treia de la începutul anului. Ieri, justiţia a decis arestarea celor doi tineri reţinuţi în Ceuta, marţea trecută.

Cei doi fac parte dintr-un grup a cărui destructurare a început în luna ianuarie şi pe care poliţia spaniolă îl consideră extrem de periculor.

Membrii săi sunt tineri radicalizaţi, antrenaţi din toate punctele de vedere şi erau pregătiţi să comită un atentat fie în Spania, fie în altă ţară europeană.

În casele lor, poliţia a găsit, în afară de arme, mai multe fotografii ale unor clădiri care puteau fi obiectivul unor atacuri teroriste.


Etichete operaţiune antiteropolițiecelulă jihadistărecrutăriSiriaIrakStatul IslamicCeutaSpania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live