Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DESCHIS IN WEEK-END (continuare) Duminică, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

17 Martie 2018
Vizualizari: 623
Comentează add

Şeful principalului grup al opoziţiei siriene a criticat astăzi Organizaţia Naţiunilor Unite că nu a reuşit să oprească violenţele din Siria devastată de război.

Opoziţia siriană acuză ONU că nu a protejat populaţia civilă

radu-dobritoiu

Şeful principalului grup al opoziţiei siriene a criticat astăzi Organizaţia Naţiunilor Unite că nu a reuşit să oprească violenţele din Siria devastată de război, în special ofensiva sângeroasă asupra enclavei rebele Ghouta Orientală, relatează AFP.

"Noi considerăm Naţiunile Unite, Consiliul de Securitate al ONU şi comunitatea internaţională direct responsabile pentru tăcerea lor în legătură cu aceste crime şi pentru că nu au luat măsuri" pentru stoparea violenţelor, a declarat, la Riad, preşedintele Comitetului de negocieri sirian (CNS), Nasr al-Hariri.

"Însă nu trebuie să uităm că principalii vinovaţi pentru aceste crime sunt regimul sirian şi ţările care continuă să îl sprijine", a adăugat el.

Sprijinite de Rusia, forţele regimului Bashar al-Assad au lansat pe 18 februarie o ofensivă sângeroasă asupra enclavei Ghouta Orientală, la est de capitala Damasc.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a afirmat că aproape 1.400 de civili au fost ucişi în această ofensivă, care a provocat de asemenea un exod masiv al populaţiei, 40.000 de civili fugind către zonele controlate de regim în ultimele 48 de ore.

Declanşat în 2011 după represiunea demonstraţiilor paşnice împotriva regimului de la Damasc, războiul din Siria a făcut peste 350.000 de morţi şi a lăsat milioane de oameni pe drumuri.


Etichete criza sirianaGhouta de EstONU Siria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live