Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALA (R) Marţi, 19 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Martie 2017
Vizualizari: 303
Comentează add

Liderii celor trei partide care îl susţin pe preşedintele Igor Dodon îi acuză pe suţinătorii guvernului pro-UE că au declanşat o campanie abuzivă

Opoziţia pro-rusă de la Chişinău ameninţă cu proteste ample

radiojurnal

Foto: radiochisinau.ro.

Opoziţia pro-rusă de la Chişinău anunţă proteste de amploare împotriva proiectului de lege privind trecerea la sistemul de vot uninominal. Liderii Platformei DA, PAS şi PLDM au acuzat astăzi Partidul Democrat că ar fi iniţiat o campanie de colectare abuzivă a semnăturilor în favoarea iniţiativei. Anterior şi societatea civilă a criticat intenţia de modificare a sistemului electoral.  

Liderii celor trei partide critică proiectul de modificare a sistemului electoral, pe motiv că astfel, Partidul Democrat vrea să se menţină la guvernare. În opinia celor trei formaţiuni de opoziţie, proiectul de lege conţine carenţe mari şi lasă loc pentru fraude electorale, iar PD a iniţiat o campanie de colectare abuzivă de semnături în favoarea documentului.

Ei au îndemnat societatea civilă şi partidele de opoziţie să împiedice aprobarea proiectului, ameninţând cu proteste de amploare în cazul în care autorii nu vor renunţa la iniţiativa lor. Deputatul democrat Sergiu Sârbu a respins într-o intervenţie la Radio Chişinău acuzaţiile şi a îndemnat opoziţia să participe la dezbateri pe marginea proiectului de lege privind votul uninominal, menţionând că schimbarea sistemului electoral este susţinută de cetăţeni.

Amintim că deputaţii democraţi au înregistrat acum câteva zile un proiect de lege de modificare a sistemului electoral. Acesta prevede că deputaţii vor fi aleşi în circumscripţii uninominale, deschise inclusiv pentru diaspora şi în regiunea transnistreană, după ce va fi reglementat conflictul. Proiectul propune şi un mecanism de retragere a mandatului deputaţilor prin referendum.


Etichete Opoziţia de la Chişinăuproiectul legii votului uninominalopoziţia anunţă proteste de amploare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/romania-actualitati.ro/html/lib/Cake/View/Helper/HtmlHelper.php on line 704 atentionare-nowcasting
X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live