Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

14 Ianuarie 2014
Vizualizari: 961
Comentează add

Partidele din opoziţie susţin că organizarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei în acelaşi timp cu europarlamentarele ar diminua rolul votului popular.

Opoziţia critică deciziile luate de USL

andrei-serban

Liderul UDMR, Kelemen Hunor. Foto: Arhivă personală.

Partidele din opoziţie susţin că organizarea referendumului în acelaşi timp cu europarlamentarele ar diminua rolul votului popular.  

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, susţine că organizarea unui referendum pentru modificarea Constituţiei odată cu scrutinul pentru europarlamentare va avea un efect negativ. 

"Dacă vom face o campanie electorală pentru europarlamentare şi pentru amendarea Constituţiei, atunci toate temele importante pentru cetăţenii României şi pentru România legate de viitorul Uniunii Europene vor fi puse în paranteză", susţine Kelemen Hunor. 

Kelemen Hunor a mai spus că UDMR este de acord cu reducerea numărului de parlamentari, dar să fie adăugate 18 mandate pentru reprezentanţii minorităţilor.

PDL respinge însă modificarea legislaţiei electorale. Prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu susţine că la referendumul din 2007 românii au votat pentru 300 de parlamentari, în timp ce USL propune acum un total de 400, ceea ce favorizează PSD. 

"70% din locurile pe care ar urma să le ocupe, în Parlament, USL vor fi alocate PSD. În această zi, Crin Antonescu şi-a sacrificat propriul partid de dragul candidaturii la preşedinţie", a declarat Cătălin Predoiu.

Cătălin Predoiu a mai spus că PDL nu este de acord nici cu comasarea alegerilor europarlamentare cu referendumul pentru Constituţie.

Împotriva comasării alegerilor europarlamentare cu referendumul s-a pronunţat şi preşedintele partidului Mişcarea Populară, deputatul Eugen Tomac, deoarece consideră că ar fi un proces netransparent, care va dăuna României.


Etichete opoziţieUSLUDMRPDLUSLreferendumconstituţiealegeri europarlamentarecandidaturăKelemen HunorCătălin Predoiu,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live