Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

6 Iunie 2018
Vizualizari: 996
Comentează add

Opoziţia bulgară de dreapta a organizat, miercuri, un protest în faţa Parlamentului de la Sofia.

Opoziţia bulgară de dreapta, protest anti-Belene

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

Şantierul centralei nucleare de la Belene. Foto: Agerpres Arhivă.

Opoziţia bulgară de dreapta a organizat, astăzi, un protest în faţa Parlamentului de la Sofia, faţă de iniţiativa de relansare a proiectului centralei nucleare de la Belene. Iniţiativa ar urma să fie dezbătută de deputaţi în zilele următoare, după cum transmite corespondentul RRA, Petio Petkov.

Corespondenţă din Sofia - Reporter: Petio Petkov - Câteva sute de persoane au venit în faţa Parlamentului, pentru a protesta împotriva reluării proiectului "Belene". Protestatarii cer renunţarea definitivă la proiect, revânzarea celor două reactoare de 1.000 MW, produse în Rusia, transformarea zonei Belene într-o platformă industrială şi judecarea celor vinovaţi pentru paguba de peste două miliarde euro.

Liderul Coaliţiei "Bulgaria democrată", Atanas Atanasov a declarat că proiectul nu este rentabil şi ascunde riscuri mari, având în vede înalta seismicitate a zonei. Coaliţia GERB - Patrioţii uniţi, aflată la guvernare, şi Partidul Socialist se pronunţă în favoarea realizării centralei de către un investitor strategic, fără garanţii de stat. Tema a fost discutată în cadrul convorbirilor primului ministru Boiko Borisov cu preşedintele Vladimir Putin.


Etichete Opoziţia bulgară de dreaptaprotestbelenecentrala nuclearaSofia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live