Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Miercuri, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

11 Septembrie 2019
Vizualizari: 384
Comentează add

PNL, USR și ALDE cer modificarea structurii Biroului Permanent al Senatului în urma alegerii lui Teodor Meleșcanu ca președinte al acestui for.

Opoziția vrea modificarea structurii Biroului Permanent al Senatului

alina-stanuta

Foto Agerpres

A doua zi de tensiuni astăzi în Senat, între putere şi opoziţie, după alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al acestei Camere.

Şedința de plen a Senatului a fost întreruptă astăzi pentru negocieri între grupurile parlamentare și ședințe ale Biroului Permanent determinate de cererea PNL, USR și ALDE de a se modifica structura Biroului Permanent în urma alegerii lui Teodor Meleșcanu ca președinte al Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, arăta în plenul Senatului că în urma alegerii lui Teodor Meleșcanu ca președinte al Senatului și în conformitate cu hotărârile statutare ale partidului, Teodor Meleșcanu își pierde calitatea de membru al ALDE. 

Călin Popescu Tăriceanu: Trebuie reconfigurat Biroul Permanent, întrucât domnul Meleșcanu nu are calitatea de membru ALDE şi dumneavoastră l-ați ales şi aţi vrut să îl contaţi în dreptul grupului ALDE. Deci, atenție, vor trebui recalculați coeficienții și, evident, funcțiile care sunt alocate fiecărui grup.

În urma acestei decizii, grupul parlamentar ALDE se desființează, a mai anunțat Călin Popescu Tăriceanu, care a depus deja o cerere de înființare a unui nou grup parlamentar mixt, denumit Democrația, format din membrii ALDE şi Pro România.

Şedinţa de plen a fost din nou suspendată, întrucât s-a luat act de desființarea grupului ALDE și se negociază din nou intens între putere și opoziție în spatele ușilor închise. La această oră se desfășoară și o ședință a parlamentarilor ALDE, pentru a decide pașii următori.


Etichete modificareSenat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live