Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Marţi, 18 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Martie 2018
Vizualizari: 695
Comentează add

Opinii politice contradictorii privind cauzele creşterii inflaţiei

radiojurnal

 

Preşedintele Comisiei pentru buget-finanţe din Camera Deputaţilor, Marius Budăi, consideră că declaraţiile prin care guvernatorul BNR a anticipat nivelul la care va ajunge inflaţia în perioada următoare au atras o majorare a preţurilor.
 
În opinia deputatului PSD, agenţii economici sunt influenţaţi de astfel de declaraţii.
 
Marius Budăi: Din punctul meu de vedere, ca preşedinte al Comisiei de buget-finanţe, atunci când guvernatorul României iese şi spune că vom avea o inflaţie de 4,3% nu face altceva decât să atragă o mărire a preţurilor, pentru că fiecare - şi am discutat cu cei din mediul privat - a primit un semnal de alarmă, şi atunci au zis: "Noi nu mai aşteptăm aprilie, mai, iunie; majorăm de acum preţurile".
 
Liberalii susţin, în schimb, că vina pentru creşterea ratei anuale a inflaţiei aparţine guvernului şi celor care au decis politica fiscală.
 
Viceliderul deputaţilor PNL, Dan Vâlceanu, membru al comisiei pentru buget-finanţe:
 
Dan Vâlceanu: Bineînţeles că vina este total a guvernului, că doar nu a făcut BNR politica fiscală aplicată acum în România. Nu BNR este cel care decide majorări de salarii sau alte majorări care au fost prevăzute anul trecut. Modul în care funcţionează piaţa, modul în care se formează preţurile nu este decis de BNR. BNR numai colectează aceste date şi oferă publicului datele legate de inflaţie.

Etichete inflatiecauzePSDPNL

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live